Nikka asutaja ja Jaapani viskitootja isa Masataka Taketsuru sündis sake tootjate perre, kelle ajalugu ulatub tagasi aastasse 1733. Kuigi juba lapsest peale õpetati teda, et sake valmistamine on nõudlik kunst, paelus teda hoopis Šoti viski. Masataka õppis Glasgow ülikoolis ning temast sai esimene jaapanlane, kes õppis viski valmistamise kunsti.
1934. aastal asutas Masataka Nikka ning ehitas esimese pruulikoja Yoichi Hokkaidosse, mida peetakse parimaks piirkonnaks Jaapanis, mis sarnaneb paljuski Šotimaaga.
Destilleeritud „pot still“ destilleerimispajas. Yoichi vaskpajad otsekuumutatakse kivisöetulega. Laagerdub peamiselt endistes bourboni vaatides.
See on üheteraviljaviski Yoichi pruulikojast.
Yoichi ühe linnase viskil on meeldivad turbased noodid ning suitsusus, mis on pärit traditsioonilisest otsesest kivisöe küttel pruulimisest, ning ka tajutav soolakus, mille tagab meretuul valmimise ajal.
Seda võib nautida puhtalt, jääga või kokteilis.